Nieuw schooljaar en coronaverplichtingen.

Naar aanleiding van onze laatste vergadering in aanwezigheid van de meerderheid der animatoren werden volgende aanpassingen voorzien voor de werking in het nieuw schooljaar.

Uiteraard gelden alle verplichtingen die werden opgelegd door de veiligheidsraad. Voor het kunstonderwijs is de code geel de regel . Dit wil zeggen dat de leden verplicht een ‘eigen’ mondmasker dragen ,dit de ganse lestijd ook terwijl men zich niet verplaatst. De animatoren dragen het masker daar zij rondlopen en bij de leden assisteren waar nodig. Leden en animatoren die zich niet volledig gezond voelen en enigzins hinder hebben van verkoudheid of koorts dienen zich afwezig te melden , dit ter bescherming van alle anderen en zichzelf. In geval dat een animator zou afwezig zijn zal deze het bestuur verwittigen en indien mogelijk ook zijn eigen leerlingen. Indien deze dat niet zelf kan zal het bestuur dit doen,na verwittiging door de afwezige.

In elk lokaal (Dali, Picasso, Rubens(1e verdieping) en Rembrandt) zal een busje ontsmettingsalcohol aanwezig zijn en iedereen gebruikt dit zowel bij het binnenkomen als bij buitengaan. Handdoeken worden niet gebruikt, maar er zal in elk lokaal een papieren handdoekrol aanwezig zijn die men steeds kan gebruiken. De gebruikte delen worden in de aanwezige vuilbakken geworpen. Er wordt gevraagd aan de leden dat zij bij het einde van de lessen hun gebruikte bureel ontsmetten met middelen door Crea voorzien per lokaal (bv detolsprayer en papier doekjes).

Betreft drankgebruik is er beslist dat er géén koffie-of drankbedeling zal worden gedaan. Wel is het toegestaan dat de leden in hun eigen behoefte voorzien en bv een flesje drank meebrengen. Wel vragen wij nadrukkelijk om deze zaken zelf weer mee te nemen en zeker niet achter te laten.

Betreft de opstelling van de tafels in de verschillende lokalen.

In het lokaal “Dali” is de opstelling van de tafels duidelijk weergegeven in het lichtgroen. Zo kunnen de blokken met telkens twee tafels gezet worden met telkens een 25 cm tussen de blokken. Op deze wijze zijn de voorgeschreven afstanden gerespecteerd en kunnen we veilig werken. De animator kan op veilige manier contact leggen met de verschillende studenten.

Bij lokaal “Picasso” gelden bijna dezelfde oplossingen zoals weergegeven op het plannetje hierboven. Wat hier als bijkomende regel zou kunnen worden toegepast is dat de beide rijen tafels in het midden uit elkaar worden geplaatst waardoor een doorgang ontstaat voor contact animator. Dit valt door de animator zelf te beslissen. De voor het lesgeven meest gunstige opstelling kan worden opgesteld en eventueel zo behouden worden.

Betreffende het lokaal “Rubens” (1ste verdieping) kunnen de tafels worden geplaatst tegen elkaar en met 25 cm afstand tussen de blokken (zie de stippellijntjes) of er kan worden geopteerd voor een geschraagde oplossing met steeds wisselende stoelplaatsing. (zie de ingekleurde of verdonkerde oplossing). Voorlopig zijn hier slechts zeven tafels aanwezig. Indien nodig kan een achtste tafel bijkomen. Plaats om een “ezel” met voorbeelden te zetten is hier dus steeds mogelijk.

Wat betreft het vierde lokaal, ook wel eens “Rembrandt” genoemd zijn er nog geen verder regels uitgewerkt en zal dat afhangen van het aantal leden die men in die groep gaat hebben. Wel is het zo dat alle algemene regels ook hier van toepassing zijn.

Dit is het wat betreft de algemene regels ivm de corona-pandemie. Wel wil ik hier nogmaals benadrukken dat we ervan uitgaan dat we kunnen steunen op de goodwill en het verstand van alle animatoren en leden om dit jaar, ondanks alle moeilijkheden, toch te laten slagen. Samen gaan wij ook hier onze weg wel vinden. Wat betreft de bereikbaarheid van onze lokalen kunnen we nog zeggen dat de ingang die nu gebruikt wordt geopend blijft tot 23 u. Deze regel blijft in de toekomst behouden en is dus goed voor ons.

Verder worden er bij alle cursussen aanwezigheidslijsten bijgehouden. Deze kunnen, in geval dat er zich toch een besmetting zou voordoen ,gebruikt worden om alle personen uit de onmiddellijke omgeving te bereiken en op de hoogte te brengen. Indien nodig zal besloten worden om bepaalde ateliers te stoppen. Hieronder ziet U het blad dat we opmaakten ivm de maatregelen waarvan we vragen dat iedereen zich er aan zal houden.

Het is dus zo dat een groot gedeelte van onze leden tot een risicogroep behoort (vooral leeftijdsgebonden…), en daardoor gaan we ervan uit dat iedereen beseft dat we ons allen aan de geldende afspraken moeten houden. Op die manier gaan we hopelijk zonder grote kleerscheuren door deze moeilijke periode komen. Ik verwacht medewerking van iedereen en dan zullen we alsnog een goed en leerzaam jaar meemaken.