Natura Inspiratus…

De wedstrijd Natura Inspiratus werd door de plantentuin in samenwerking met Fedos Vlaanderen georganiseerd. Voor de wedstrijd werden ongeveer 600 werken ingediend uit binnen en buitenland. Een jury maakte hieruit een keuze die beperkt bleef tot 125 werken van ongeveer 80 kunstenaars en waarmee dan een tentoonstelling werd samengesteld. Op deze expo mochten de bezoekers via een klein formuliertje het voor hen meest interessante werk aanduiden, om zo een publieksprijs aan te duiden.

De wedstrijd liep van juni 2020 tot en met september 2020 en werd gecombineerd met een kunstroute door het park, kunstroute die werd opgefleurd met werk van een aantal gastkunstenaars.

Op zondag 27 september 2020 werd de wedstrijd beeindigt. De dag daarop, maandag 28 september was er dan de proclamatie van de wedstrijd met enkele toespraken van genodigden. Zo sprak de algemene voorzitter van Fedos Vlaanderen, Dhr Dokter Baeyens en de daarna sprak de administrateur generaal van de plantentuin, Dhr Steven Dessein. Dan kwam de eigenlijke proclamatie, met vermelding van alle prijzen van plantentuin en van Fedos.

Ik ben vereerd te mogen vermelden dat ik de publieksprijs toegewezen kreeg voor mijn werk “Dandelion Night”( https://www.marcschelstraete.be/component/k2/item/188-dandelion-night.html?Itemid=196 ) . Met een bezoekersaantal dat vlot boven de 60.000 lag ben ik uiteraard vereerd met deze prijs en is het een blijk van waardering voor mijn werk. Uit handen van de voorzitter van Fedos, Dhr Rudy Blauwbloeme kreeg ik een houten plakket (zie foto) met vermelding van de prijs.

Alle aanwezigen, kunstenaars, bezoekers en genodigden werden nog vergast met een drankje en wat versnaperingen wat door iedereen ten zeerste werd gesmaakt. Als afsluiting was het de minister president , Dhr Jan Jambon , die de bijeenkomst mocht afsluiten met een eigen toespraak. In deze toespraak werd het belang van cultuur in de samenleving heden ten dage nogmaals benadrukt. Ook de samenwerking van Plantentuin en Fedos werd geprezen .

Zo kwam er een eind aan deze avond en de tentoonstelling “Natura Inspiratus” en na opbreken van de nog aanwezige werken in de zaal en in het kasteel kon ik tevreden huiswaarts trekken. We kijken uit naar een nieuwe uitdaging en hopen ook hieraan te mogen deelnemen. Als laatste wil ik alle mensen, toeschouwers bedanken voor hun bezoek en voor hun steun .

Voor diegene die mijn werk willen bekijken is er mijn site ( http://www.marcschelstraete.be ) waarbij je op de portfolio onder de naam schilderijen mijn schilderwerk van de laatste jaren kan bekijken. Ook de uitleg bij de werken is hier duidelijk weergegeven.

Marc Schelstraete

Voorzitter Crea ten Hove

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *