Groepswerk “HOOP”.

Beste animatoren en leden. Enkelen onder ons hadden zopas een teleconferentie ivm het groepswerk zoals het werd voorgesteld. Deze digitale bijeenkomst had verscheidene bedoelingen. Ten eerste was er de bedoeling om iedereen te laten zien dat we als groep wel degelijk geven om onze leden en daarbij willen of kunnen gebruik maken van al het digitale dat ons ter beschikking staat heden ten dage. Onze vergadering was succesvol maar ik had toch wel meer deelnemers verwacht. Maar het is een begin en we gaan daar steeds beter in worden.

Ten tweede wou ik iedereen nog even uitleggen wat het groepswerk betekend. Het is de bedoeling dat iedereen of beter iedereen die wil meewerken dus een werk creeert onder de noemer “HOOP”. Het is dus niet noodzakelijk dat het werk uitgevoerd is in de techniek waarvoor je lessen volgt of wou volgen. Je maakt gewoon een werk en dat is het. Alles kan en mag en dat zie ik dan ook zeer breed, gaande van potloodtekeningen tot acrylverfschilderijen tot zelfs beelden en of porseleindingen.Een voorbeeld is: een porseleinschilder kan nu niet alles doen wat in normale tijden wel kan doordat het niet mogelijk is maar voor elk werk worden er schetsen of tekeningen gemaakt en deze kunnen ook hier worden gebruikt. De bedoeling is gewoon creatief bezig zijn rond een welbepaald thema. Het is dus echt géén wedstrijd en er zal ook niet worden geoordeeld over kwaliteit of wat dan ook. Iedereen kan hierbij zijn animator contacteren en zo zien of je met je werkstukje goed bezig bent of gewoon een beetje bijgestuurd moet worden.

De datum die ik opgaf is gewoon een richtdatum maar is géén einddatum. Ik moest iets vooropstellen en dat is wat ik deed. Uiteraard kunnen zaken die later worden doorgestuurd ook worden opgenomen in het geheel. Uiteindelijk wil ik dat wij als groep bezig zijn en onze werken kunnen presenteren aan de buitenwereld of aan onze vrienden.

Van Uw creatie neemt U foto’s en zend deze door naar Crea. Wij gaan deze foto’s aanpassen waar nodig om er een rustig en goed geheel van te maken en dan gaan we die bundelen op onze website. Het is dus een tentoonstelling, digitaal gepresenteerd naar de buitenwereld. En zo kunnen we laten zien dat Crea ten Hove een groep is van creatievelingen die ook in moeilijke en zelfs lastige tijden hun fantasie weten te gebruiken en werken maken die iedereen kunnen boeien. Ook in moeilijke tijden zijn fantasie en talent zaken die wij moeten en kunnen gebruiken om ieders leven meer kleur te geven.

Indien iemand nog vragen heeft kunnen die altijd worden doorgestuurd en wij gaan die beantwoorden in zover we dat kunnen . Ik “HOOP” dat we veel gegadigden krijgen en we later een uitgebreide digitale tentoonstelling kunnen presenteren naar de buitenwereld.

Vriendelijke groeten aan iedereen en de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Marc Schelstraete

5 Comments

  1. Hallo, heb reeds enkele werken van enthousiaste cursisten doorgestuurd. We zien er naar uit om deze gepubliceerd te zien, maar begrijpen ook dat er wat tijd zal in kruipen om het geheel in elkaar te steken. Beste groeten, Guy Gruwier (animator aquarel)

  2. Bogaert Martine

    Ik kijk nu maar naar de website van Crea Ten Hove… dank zij de tip van Sonja Vincent.
    ik probeer mee na te denken over het mooie initiatief over ‘Hoop’…
    en ga proberen ook mijn steentje bij te dragen aan dit mooie initiatief.
    ik blijf graag op de hoogte dus jullie mogen mijn mailadres ergens noteren…
    succes!
    Ik volg normaal porseleinschilderen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *