Tentoonstelling Guy Gruwier

Zaterdagnamiddag, en ik begeef me naar de kapel op Campo Santo om daar aanwezig te zijn op de opening van de tentoonstelling met het werk van Guy Gruwier. Aangekomen in de kapel worden we overspoeld door de mooie en rustige werken die op een mooie wijze werden tentoongesteld. Na enige tijd worden de aanwezigen ontvangen met een welkomstwoord gebracht door een woordkunstenaar, het iedereen duidelijk maakt dat men hier werk aantreft van een bijzonder man met eveneens bijzonder werk. Hierna krijgt iedereen wat te drinken aangeboden en is er mooie live muziek die het geheel volledig maakt.

Het werk van Guy getuigt van een zeer grote technische vaardigheid en is op aquarelgebied bij de top te rekenen van wat men kan vinden. De natuur is de grote aandachtsbron van Guy en hij laat ons beelden zien die ons zeker bijblijven. De rust die deze beelden uitstralen raakt elke bezoeker. De dieren vormen een deel van de omgeving en geven alweer dezelfde rust weer. Ongestoord genieten zij van hun velden en de groene wereld die hen omringt.

De kleuren die Guy hanteert zijn ongelooflijk mooi en zuiver. De luchten zijn helder, mooi en diep. Het groen, de planten en de bomen zijn weergegeven met een zuiverheid die technisch zeer moeilijk weer te geven is. De composities zijn zeer goed gekozen en opgebouwd en alles is in evenwicht. De sfeer die uitstraalt van de werken en ik zie menig toeschouwer staan mijmeren voor een werk.

De bedrieglijke eenvoud van de beelden en de ongelooflijke precisie van de uitvoering zijn een leidraad in het werk van Guy. Alles getuigt hier van een groot talent en we zijn Guy dankbaar dat hij bij ons lessen geeft in het uitvoeren van aquarel. Een betere leermeester zou niet echt makkelijk te vinden zijn. Zij die de moeite namen om deze expo te bezoeken zullen verwonderd zijn over de kwaliteit en de zuiverheid van wat ze zagen. Hieronder enkele beelden van het gehele gebeuren. Bedankt Guy voor dit heerlijke werk.

One Comment

  1. Beste Marc en bestuursleden,
    Dank je voor je woorden van lof, ik ben heel erg gecharmeerd door je tekst met superlatieven. Weet echter dat dit slechts mijn visie is en de werken die je ziet het resultaat van een vrij “natuurlijk” groeiproces, in het besef dat de natuur om ons heen echt de moeite loont om bestudeerd te worden en om ervan te genieten.
    mvg,
    guy

Comments are closed.